Dobra teta logo božični

Prvi podcast Dobra teta | Uporaba IKT v predšolskem obdobju

Vabimo vas na ogled našega prvega podcasta, ki smo ga naredili v okviru naše šole za starše. 

Podcast Smiselna uporaba IKT v predšolskem obdobju vam bo razkril pomembne vidike, ki jih je potrebno upoštevati tem obdobju razvoja vašega otroka, prvo epizodo pa sta za vas skreirali vzgojiteljici Tamara Bastarda in Natalija Šuštar.

Tamara je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, ki na tem področju dela že 6 let. V tem času je pridobila naziv mentor, ki ga bo v letošnjem letu nadomestil naziv svetovalec. Njen najljubši kotiček v igralnici je knjižni kotiček, saj jo močno zanima področje otroške literature, ki jo je raziskovala že v okviru svojega diplomskega dela z naslovom Kriteriji za izbor kakovostne literature v vrtcih. Prav tako pa je v letu 2018 izdala svojo prvo otroško slikanico Medvedje praznovanje, v letošnjem letu pa v vrtcu, skupaj s sodelavko Tajdo Ograjšek, vodi projekt Tetin pravljični nahrbtnik. Prosti čas najraje preživlja v naravi ali v kuhinji.

Natalija je prav tako diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in z otroki dela že vrsto let. Je tudi mama dvema predšolskima otrokoma, tako da jo področje razvoja otrok v predšolskem obdobju spremlja tako doma kot tudi na delovnem mestu. Zase pravi, da je kot vzgojiteljica odločna, sočutna in s strogimi načeli in prepričanji, da mora vrtec za vsakega otroka predstavljati varno in ljubeče okolje. V prostem času je aktivna na različnih področjih umetniškega izražanja – njeno delo si lahko ogledate pod imenom Barviti svet.

 bljl

Tamara in Natalija se bosta danes pogovarjali o smernicah časovne uporabe tehnologije v različnih starostnih obdobjih otroka. Delili bosta primere dobre prakse uporabe tehnologije v vrtcu in doma. Predstavili bosta tudi primere kakovostnih video vsebin za različne starosti, podcast pa bomo zaključili še s primeri uporabnih spletnih strani in vsebin, ki nam pomagajo soustvarjati varen splet in varen način uporabe tehnologije pri vzgoji naših malčkov.

Vabljeni k ogledu.

 

Arhiv novic