Dobra teta logo božični

V torek, 26.1.2021 ponovno odpiramo vrata vseh naših enot!

 Dragi starši!

V torek, 26. 1. ponovno odpiramo naša vrata. V vrtcu bomo izvajali ukrepe v obsegu, kolikor je to možno in izvedljivo zaradi narave dela in sposobnosti dojemanja otrok v njihovo najvišje dobro.

Organizacija dela bo temeljila na številu predhodno prijavljenih otrok v našem sistemu. Točen razpored kadra in urnikov bo jasen šele v ponedeljek, 25. 1., po testiranjih. Za skupine moramo zagotoviti "varne mehurčke", to pomeni, da ne bo združevanja.

Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da bolni otroci ostanejo doma. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa.

Prosimo vas, da za preprečevanju širjenja okužbe, dosledno upoštevate naslednje preventivne ukrepe:

1. Vstop v prostore vrtca je mogoč le z uporabo zaščitne maske za starše oz odraslo osebo .

2. Pri prihodu in odhodu iz vrtca si morajo vsi odrasli razkužiti roke.

3. Otroci si morajo pred vstopom v igralnico OBVEZNO umiti roke, z milom in vodo. Razkužilo ni primerno za otroke.

4. V prostorih vrtca upoštevajte medosebno razdaljo (1,5 do 2 m) do odraslih. V kolikor je mogoče, otroka predajte strokovni delavki brez stika, vse pogovore in vprašanja opravite preko telefona ali elektronske pošte.

5. Prostore vrtca je potrebno zapustiti takoj po oddaji oz. prevzemu otroka. Zadrževanje v garderobah in na igrišču je PREPOVEDANO!

6. Otroka naj, v kolikor je mogoče, v vrtec vodi le ena stalna odrasla oseba z istega gospodinjstva.

7. V vrtec sprejemamo samo zdrave otroke, brez znakov bolezni (zamašen nos, kašljanje, kihanje …).

8. Otroci naj ne prinašajo igrač in hrane; v kolikor potrebuje otrok ninico, jo pustite v nahrbtniku (strokovna delavka bo poskrbela, da jo bo otrok dobil).

9. V primeru, da prijavljenega otroka ne pripeljete v vrtec, morate obvezno sporočiti razlog odsotnosti.

10. V kolikor bo imel otrok bolezenske znake (nahod, vročina, kašljanje), bodo strokovne delavke poklicale starše, da pridejo po otroka, ki bo oskrbljen v izolacijski sobi. Starši morajo obvestiti vrtec v primeru potrditve okužbe s koronavirusom.

 

Morebitne govorilne ure in pridobivanje informacij starši opravijo po telefonu ali preko računalniške povezave.

Na NIJZ so pripravili posodobljena Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v vrtcih z dne 23. 12. 2020.

Prav tako na spletni strani NIJZ najdete tudi druge dokumente, ki so pomembni za ravnanje v času razglašene epidemije.

 

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila smo vam z veseljem na voljo preko telefona 030/293-419 ali emaila info@dobrateta.si.

Dobrodošli!

 

2dfa

Arhiv novic