Header

Dnevnik #ostajamdoma

#Ostajamodoma Dnevnik mamice: Od ponedeljka do petka

Ponedeljek, 16. 3. 2020 #ostajamodoma

Zjutraj kavica, plan, pregled gradiv za šolo za 2. in 4. razred. Vmes smo uspeli počistiti le hodnik. Za kosilo sva z mlajšo hčerko naredili domače njoke z ostalega pire krompirja. Mmmm... bili so slastni!
Popoldan pa uživancija na sončku.

4

Torek, 17. 3. 2020 #ostajamodoma

Za čiščenje danes ni bilo časa, saj smo imeli s šolo veliko dela. Za kosilo smo si naredili tortilje, po kosilu pa šli kolesarit in do trgovine, v katero se je odpravil le mož, z masko in rokavicami. Uživali smo na kolesih in sončku.

5

Sreda, 18. 3. 2020.  #ostajamodoma

Zajtrku je sledilo delo za šolo. Za kosilo smo jedli testenine z morskimi sadeži, ki sva jih naredili s starejšo hčerko. Bilo je slastno.
Popoldan sva se z mami odpravili po motovilec in regrat. Žal je bil motovilec že pognojen, zato sva nabirali regrat in hren. To je bilo nekaj novega zame. Res je bil super čas, ki sem ga preživela z mami. Imeli sva se fletno. :)

6 

Četrtek, 19. 3. 2020 #ostajamodoma

Zjutraj zajtrk, sveže stisnjen pomarančni sok in močnik, ki sem ga kuhala po dolgem času. Sledilo je delo za šolo; iz najinih izkušenj je najbolj produktivno (in umirjeno) poučevanje tako, da vsak od staršev dela z eno hčerko. Šola je tako potekala od 9. do 13. ure.

Ob 16. uri je imela starejša hčerka prvič online uro violine preko Skype-a. Z učiteljico sta se povezali preko video klica, od koder je spremljala njeno igranje in ga po koncu pokomentirala in podala navodila za nadaljnje učenje. Enkratna izkušnja za starejšo hčerko.
Popoldan smo urejali vrt, igrali badminton in uživali na sončku.
Zvečer smo se s prijateljicami slišale preko Skype-a in spile vsaka svojo pijačko in se malce načvekale na daljavo.

7 

Prvi teden je za nami. Življenje se nam je postavilo na glavo. Zamajale so se nam noge, čas pa se je obrnil v naš prid, saj smo zdaj skupaj 24/7.
K sreči sem naredila fakulteto na daljavo in mi spletne učilnice in poučevanje oz delo od doma zelo odgovarjajo. Mogoče smo se morali le uskladiti med seboj in dobro razdeliti dnevne naloge in zadolžitve.
Predvsem pa najbolj pomaga, da se imamo radi. :)

 

#Ostajamodoma Dnevnik mamice: 1. vikend skupaj

Petek, 13.3.2020 #ostajamodoma

Delo od doma, generalno čiščenje shrambe, da bo prostor za minimalno zalogo hrane. Čeprav je deževalo smo imeli za kosilo »steake« z žara in pečen krompirček v foliji. Punci sta ostali doma, prav tako tudi midva.
Malo smo potrenirali, kako bo izgledalo šolanje na daljavo.

Picture1

 

Sobota, 14.3.2020 #ostajamodoma

Generalno čiščenje dnevnega prostora, kjer se še posebej veliko zadržujemo. Za čiščenje smo imeli vse, razen čistila za usnje ne. :(

Hmmm, kaj pa zdaj. V trgovino ne gremo. Pomislila sem, da zagotovo obstaja domače čistilo ... in res - našla sem ga na spletni strani https://oopsi.si/domace-cistilo-za-usnje/. Deklici sta ga zmešali in z veseljem z njim očistili belo sedežno garnituro.
Kosilo smo si naredili kar bolj enostavno.... torteline v smetanovi omaki. Ponovno smo jedli zunaj na sončku. Punci sta se še igrali v gozdu, z možem pa sva šla na sprehod po barju.

 

Picture2

 

Nedelja, 15.3.2020

Generalno čiščenje kopalnice. Uf, to je bil kar zalogaj. Tu je ponovno prav prišel alkoholni kis. Vonj je šel z zračenjem hitro ven.
Sledil je žar zunaj na sončku, pire krompir in regrat.

Picture3

 

Uf. Vsak začetek je težak, vendar nam bo s skupnimi močmi uspelo. Življenje se nam je postavilo na glavo in zamajale so se nam noge. Čas pa.. čas se je obrnil v naš prid, saj smo skupaj vsak dan, cel dan. Predvsem pa najbolj pomaga, da se imamo radi. 

Kako smo preživeli čisto prvi teden naše karantene, si boste lahko prebrali v naslednjem prispevku, ki bo na naših spletnih straneh, kaj kmalu. :)

 

#Ostajamo doma: Dnevnik mamice - Uvod

Te dni smo zavoljo izbruha epidemije in po navodilih začasno obstali skupaj z družinami doma, tako starši kot tudi naši malčki. Prišlo je nenadoma in naenkrat se nam je življenje postavilo na glavo. Veliko stvari smo morali prilagoditi in iti iz ustaljenega reda, ki smo ga razvili s svojo družino. Nekateri starši delamo od doma, drugi čakamo, da bomo spet lahko odšli na delovno mesto. Veliko časa preživljamo skupaj in naenkrat doživljamo veliko različnih občutkov. 

Vas zanima, kako se je v dani situaciji znašla ena naših družinic? Spremljajte Dnevnik mamice #ostajamo doma in pridobite kakšno dobro idejo za preživljanje prostega časa doma, kakšno uporabno opravilo ali vzgajanje skozi igro. Predvsem pa uživajte v branju in se sprostite pri tem. Na naših straneh boste dnevnik našli tu.

Veliko smeha in bralnih užitkov vam želimo Dobre tete 

 

DNEVNIK MAMICE  #ostajamo doma

Četrtek, 12.3.2020

V četrtek, 12.3. smo dobili sporočilo iz šole, da od ponedeljka, 16.3., ostajamo doma – zapirajo se vse VIZ (vzgojno izobraževalni zavodi), če je le možno naj bodo otroci doma že v petek. In res, v petek, 13.3. smo bili vsi štirje doma. Mož se je v četrtek odpravil v trgovino in nakupil najnujnejše stvari, nekaj tudi na zalogo.


Že nekaj dni pred četrtkom se je veliko govorilo o virusu, v četrtek pa so se informacije razširile vse naokoli in doma so se nam zatresle noge. Priznam, občutila sem nelagodje, tesnobo, strah. Kaj vse to pomeni?! V podzavesti mi je bilo neprijetno, površinsko pa sem se tolažila, da bo vse dobro. Vseskozi sem si govorila, da bomo ta čas vsaj več z družino in res.
Najprej smo se usedli za mizo, pogovorili o virusu, ki je zajel ves svet in naredili plan.
Odločili smo se, da bomo najprej naredili dnevni plan in sledilo je generalno čiščenje (vsak dan en prostor). Pol dneva čiščenja, pol dneva pa preživeti v naravi, na vrtu, gozdu, dvorišču. Nato so prišla še navodila za šolo na daljavo in časa za generalno čiščenje med tednom ni bilo več, saj smo ga raje namenili kulinariki in preživetju časa zunaj v naravi, na kolesu, vrtu...

Vas zanima, kako se nadaljuje? Preberite si več v naslednji epizodi