Dobra teta logo božični

#Ostajamodoma Dnevnik mamice: 3. vikend v karanteni

Petek, 27.3.2020 #ostajamodoma

Za zajtrk smo jedli ajdove žgance, ki jih je pripravila mlajša hči z babi. Le te je prvič v življenju poizkusil tudi mož.
Potem sem se odpravila v Kranj v službo, saj smo imeli Komisijo za sprejem otrok v vrtec za novo šolsko leto 2020/2021 za koncesijske oddelke v Kranju. Ja, nekatere stvari žal ne morejo počakati in prav je, da jih speljemo, če je le možno. Komisijo smo izvedle kar preko video klica.

Po službi sem se odpelala do sodelavke, da sem ji pod balkonom pustila vrečko z oblačilci za dojenčico in malenkost od vrtca za darilo ob rojstvu. Pomahali so mi z balkona in zelo lepo jih je bilo videti skupaj. <3
Potem sem šla še po zelenjavo do kmetije Zajček v Domžale. Cel avto sem imela naložen še za očija, mami, sestro, prijatelje - sosede in nas.

Skrb drug za drugega in empatija bi morali biti nekaj naravnega in vsakdanjega, ne pa aktualni samo v težkih časih.

dnevnik1 

Sobota, 28.3.2020 #ostajamodoma

Zjutraj nam je prijateljica pripeljala najboljši domači rženi kruh z drožmi. Mmmmm - se je čutilo, da je narejen z ljubeznijo. Pustila nam ga je v bombažni vrečki pred vrati.
Potem se je nadaljevalo delo na vrtu in odličen žar.
Po kosilu pa smola. Mlajša hči si je med igro zvila gleženj na levi nogi. Najprej smo ji dali gor kisove obkladke, potem pa hladili z ledom. Gleženj je pa še kar zatekal in spremnijal barvo. A naša borka je bila zelo pogumna, tako da smo speljali brez večjih težav.

Zvečer je bila ura za zemljo, zato smo ob 21. uri ugasnili vse luči. Bilo je romantično.

dnevnik2 

Nedelja, 29.3.2020 – Adi se poslovi #ostajamodoma

Na žalost pridejo tudi težki dnevi. Ta dan se je od na poslovil naš ljubi mucek Adi. Pred hišo ga je povozil avto. :( Naj počiva v miru na Mačji mavrici.
Bilo je veliko žalosti in pretečenih solz. Svoj grobek ima v gozdu blizu nas.
Pogrešamo ga zelooo.

dnevnik3

  Ja, za nami je zelo pester vikend. Za piko na i se je pa še ura prestavila na poletni čas.