Header

Šola za starše "Nasilje in agresija, kje je meja?", Matic Munc

Na šoli za starše v šolskem letu 2017-2018 smo se pogovarjali s psihologom Maticem Muncem o tem, kje je meja med zdravo agresijo z mnogimi obrazi in nasiljem, ki ima tudi veliko obrazov in vsi so grdi.

Šola za starše - ljubeče starševstvo z Ano Bertoncelj

Prisluhnite izjemnemu predavanju, ki smo ga organizirali v okviru naše Šole za starše na temo komunikacije in gradnje varnega odnosa z otrokom, navezanosti ter ljubečega poslušanja. Svoje izkušnje je delila psihoterapevtka, imago terapevtka ter mamica Ana Bertoncelj

Tulci za izstrelitev konfetov

Konfete imamo radi prav vsi. Kaj pa, ko bi za pustovanje (ali pa recimo rojstnodnevno zabavo) pripravili priročne in strašansko zabavne tulce za izstrelitev konfetov?? Poglejte si videoposnetek in se pripravite na najbolj zabavno maškarado s svojimi najmlajšimi.

Dobrodelni bazar 2018

Konec leta 2018 je zaznamoval naš tradicionalni dobrodelni Tetin bazar. Cela kopica pisanih izdelkov izpod pridnih rok naših malčkov in vzgojiteljic je našla nove lastnike, skupaj smo se družili in zabavali v avli Mestne občine Kranj, posladkali s slastnimi palačinkami in rajali do poznih popoldanskih uric. Celotni izkupiček dobrodelnega bazarja je namenjen skladu vrtca in s tem različnim aktivnostim, ki jih nudimo izven okvira svoje temeljne dejavnosti.

Vzgojiteljice Dobre tete - Baby shark

"Pet nadebudnih vzgojiteljic je igrivo zaplesalo na angleško pesem Baby Shark. Vabimo vas, da si starši skupaj z otroki ogledate posnetek in še sami povadite z njimi pred ponedeljkovim nastopom angleških uric na našem dobrodelno novoletnem bazarju. Punce se imele super, kar je razvidno iz posnetka! Zamigajte tudi vi!"

Mia in Janja Bone - Kako lahko združimo starševstvo in partnerstvo?

Tokrat smo se osredotočili na partnerski odnos znotraj vloge staršev, saj se otroci preko procesa nezavednega modeliranja učijo tudi zahtevnih konceptov, kot je ljubezen. Kako si v kopici starševskih obveznosti najti čas za zmenke, izkazovanje naklonjenosti in ljubezni? Poglejte si zanimivo predavanje v okviru tetine Šole za starše.

Dobrodelni bazar 2017

Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste se nam pridružili na tradicionalnem dobrodelnem bazarju vrtca Dobre tete. Kopica otrok, staršev in prijateljev je prispevala k čarobnemu vzdušju, ki so ga popestrili ples, glasba, sladke palačinke, božične družinske fotografije in prikupni izdelki, ki so jih izdelali otroci v svojih skupinah. Za piko na i so pa poskrbeli tudi naši sponzorji z darili za dobrodelni srečelov.

Vsi zbrani prispevki bazarja so namenjeni v naš dobrodelni sklad in bodo zagotovo polepšali še marsikatero vrtčevsko aktivnost v prihajajočem letu.


Zdravstvene težave predšolskih otrok

Letošnje šolsko leto smo začeli zelo aktivno! V okviru šole za starše smo pripravili predavanje s tematiko zdravstvenih težav predšolskih otrok! Z nami je bila izjemna, že upokojena otroška zdravnica, dr. Majda Medvešček. Izvedeli smo veliko novih informacij, predvsem pa koristnih napotkov, kako se starši lahko učinkovito spopadamo z najrazličnejšimi zdravstvenimi izzivi naših najmlajših. 

V videoposnetku si lahko pogledate, o čem je tekla beseda.


Prispevek Planet TV - Otroci in bonton


Kamišibaj

V okviru Tedna otroka smo v vseh enotah Dobre tete uprizorili predstavo "Hrčkove hruške", ki nas je nasmejala in nam prirasla k srcu, po predstavi smo se pa posladkali še s pravimi hruškami. Poglejte si videoposnetek Sabinine predstave.


Nastopili smo na Paradi učenja 2017

Na Paradi učenja smo peli, plesali in se noro zabavali. Izdelovali smo vetrnice in ustvarjali skupaj s starši, babicami, dedki in drugimi prijatelji. Poglej simpatičen videoposnetek sončnega dogajanja na glavnem prizorišču letošnjega dogajanja.


Zdrava odzivnost staršev, ki gradi otrokovo samostojnost in odgovornost

Izjemno predavanje Leonide Mrgole ter dr. Alberta Mrgole je z aktualno tematiko privabilo mnoge starše. V domačem okolju Mestne knjižnice Kranj smo si delili mnoge izkušnje ter pridobili marsikateri nasvet ter dobro izhodišče za vzgojo samostojnosti in odgovornosti naših najmlajših vse od samega začetka.


Zbiralna akcija v znamenju dobrodelnosti: 1 otrok = 1 plišasta igračka

Pod tem imenom smo letos skupaj z Zvezo prijateljev mladine pridno nabirali plišaste igračke za otroke iz Splošne bolnice Novo mesto - pediatrični oddelek. Vsak otrok je plišasti živalici, ki jo je poklonil, pridal tudi posebno sporočilce. Akcija je bila izjemno uspešna - zbrali smo skupaj preko 300 plišastih igračk, ki so se jih obdarovanci seveda zelo razveselili. Mi smo pa s tem pridali kamenček vzgoje dobrodelnosti že od malih nog.


Tradicionalni dobrodelni bazar Pri Dobri Teti 2016

Iskrena hvala vsem, ki ste nas obiskali na prazničnem bazarju in z vašimi prispevki prispevali sredstva za vrtčevski sklad. Vse pohvale tudi našim vzgojiteljicam in otrokom, ki so prispevali lastne ustvarjalne izdelke in pripomogli k super vzdušju na prireditvi.


Dobra Teta - Parada Učenja

Naši otroci so v sredo, 18.5.2016, sodelovali na Paradi učenja v Kranju v sklopu Tedna vseživljenskega učenja in Tedna mladih. Prireditev so otvorili s slovensko in evropsko himno. Kasneje so zaplesali folklorni ples Rašplja in zapeli vrtčevsko himno. Z vami delimo video, kjer si lahko pogledate dogajanje in utrinke s Parade.


Mia Bone - Kako lahko podpremo otrokov čustveni razvoj

Vse, kar se nam v življenju zgodi, obarvamo s čustvi. Do vstopa v šolo naj bi se otroci naučili, kako naj se soočajo z težkimi čustvi. Glasno in neobvladovano izkazovanje jeze, strahu in razočaranja je sprejemljivo v prvih letih življenja. Za starše pa so jok, ljubosumni izpad ali napad trme priložnost za učenje, kako naj otrok frustracije obvladuje. Otrokova težka čustva niso lahka niti za odrasle, saj predstavljajo vir stresa in pogosto nagovarjajo, da izbiramo bližnjice (v smislu: samo, da bo mir).

 

Enota Pri dobri Ajdi se predstavi

V Ljubljani, na Verovškovi 55a odpiramo novo enoto. Oglejte si posnetek predstave o Rdeči kapici, ki je nastal v okviru brezplačnih dogodkov za naše najmlajše.


Vrtec Dobra teta se predstavi na Paradi Učenja

Kranj 18.5.2015 - Otroci iz vrtca Dobra teta rajajo in se veselijo na Paradi učenja v Kranju.

Poglej si videoposnetek

ParadaUcenja  


Marko Juhant - Obredi kot osnova vzgoje

Kaj vse smo pripravljeni storiti za dobrobit svojega otroka in katere mejnike smo pripravljeni preiti pri tem? Kaj je zares osnova dobre vzgoje in kaj želimo naučiti naše malčke da bi odlično funkcionirali v odraslih vlogah? Prisluhnite Marku Juhantu v odličnem predavanju: »Obredi kot osnova vzgoje«.

Poglej si videoposnetek

MarkoJuhant


Mia Bone - Izzivi starševstva 1.del

Ali veste, kako ohraniti mirno kri pri vzponih in padcih starševstva? - Prvi del

Poglej si videoposnetek

Cujecnost1Del

Janja Bone - Izzivi starševstva 2. del

Ali veste, kako ohraniti mirno kri pri vzponih in padcih starševstva? - Drugi del

Poglej si videoposnetek

Cujecnost2Del