Dobra teta logo božični

Kako ohraniti otroka čim bolj zdravega?

Toplo vabljeni k ogledu predavanja o najbolj pogostih boleznih v predšolskem obdobju in kako lahko pomagamo svojemu otroku, ki ga je za nas pripravila pokojna pediatrinja dr. Majda Medvešček, s katero smo se že pred časom družili v okviru naše Šole za starše.

Virtualni sprehod: Enota Pri Dobri Metki

Lepo vabljeni na virtualni sprehod skozi našo enoto Pri Dobri Metki v Šenčurju! Pokukajte v naše prostore, pomahajte našim vzgojiteljicam in preverite, kako luštno se imamo!

Virtualni sprehod: Enota Pri Dobri teti

Prisrčno vas vabimo, da pokukate v našo enoto Pri Dobri teti in pridobite malce občutka, kako luštno se imamo pri nas, spoznate naše vzgojiteljice in se virtualno sprehodite skozi vse prostore.

Virtualni sprehod: Enota Pri Dobri Vesni

Oglejte si našo enoto Pri Dobri Vesni, ki domuje na cesti Staneta Žagarja 30a v Kranju in se virtualno sprehodite skozi naše pisane prostore. Prisrčno vabljeni na obisk!

Virtualni sprehod: Enota Pri Dobri Ajdi

Lepo vabljeni na virtualni sprehod skozi našo ljubljansko enoto Pri Dobri Ajdi! Preverite prostore naše Ajde, spoznajte naše vzgojiteljice in spoznajte, kako simpatično je pri nas!

Virtualni sprehod: Enota Pri Dobri Lučki

Vas zanima, kako je pri naši Dobri Lučki? Kliknite in se virtualno sprehodite skozi prostore naše Lučke, spoznajte naše vzgojiteljice in odlično energijo, ki vlada pri nas.

Virtualni sprehod: Pri Dobri Metki

Prisrčno vabljeni na virtualni sprehod po naši novi enoti Pri Dobri Metki, stanovanjska soseska Jurij, Šenčur.

Praznična predstava Sapramiška in Dedek Mraz

Prisrčno vabljeni k ogledu novoletne predstave Sapramiška, ki so jo pripravile naše vzgojiteljice, hkrati pa tudi skriva tudi veliiiiko presenečenje - obisk in novoletno poslanico Dedka Mraza za vse otroke.

Novoletno voščilo

Naj bodo vaši praznični dnevi napolnjeni s smehom, radostjo in igro. Vam in vašim najmlajšim želimo čudovit prehod v novo leto, ki naj vam prinese obilo zdravja, nepozabnih, toplih trenutkov in crkljanja.

Pridružite se Mednarodnemu dnevu prijaznosti z nami

V soboto, 13.11.2021 praznujemo mednarodni dan prijaznosti. Preverite vabilo naših vzgojiteljic in se vključite tudi vi!

Pejmo v hribe

Juhej, nov pohod v okviru projekta Pejmo v hribe je tu! Že to soboto, 6.11.2021 vas vabimo, da se nam pridružite in začnete z zbiranjem pohodniških žigov ter praktične nagrade na koncu šolskega leta.

10 let Dobre tete

Ponosni smo do neba! Odločili smo se, da našo desetletnico obeležimo s čisto pravo himno. Tako je, imamo himno Dobre tete, juhej! Vabimo vas, da jo zapojete skupaj z nami!

Učimo se angleško z Ibrahimom

Tokrat akupaj z Ibrahimom spoznavamo oblike in kako se jim pravi po angleško. Pridružite se nam pri 10. zabavni urici angleščine in se skupaj z nami naučite po angleško povedati kvadrat, krog, trikotnik in še mnogo več!!

Pingvinčki in noč v vrtcu

Vas zanima, kaj se skriva v vrtcu ponoči? Preverite, kaj se je dogajalo v Noči v vrtcu naših Pingvinčkov!

Pejmo v hribe - izziv za male hribolazce

Preverite, kakšen izziv sta za naše male pohodnike pripravili Manca in Katja in sodelujte!

Naučimo se plesati s Sanjo

Hitro, hitro, v vrtec gremo!! Naučimo se super plesa, ki ga bodo mali plesalci zares vzljubili in z največjim veseljem zaplesali zraven!

Učimo se angleško z Ibrahimom

Tokrat akupaj z Ibrahimom spoznavamo številke in kako se jim pravi po angleško. Pridružite se nam pri 9. zabavni urici angleščine in se skupaj z nami naučite šteti do 9!!

Virtualni sprehod po vseh enotah Dobre tete

Prisrčno vabljeni, da pokukate prav v vse naše enote, saj smo samo za vas na stežaj odprli svoja vrata. Pridružite se našim vzgojiteljicam na virtualnem sprehodu in začutite naš utrip.

Virtualni sprehod Pri Dobri Vesni

Dobrodošli v naši šesti enoti po vrsti! Vabljeni na virtualni sprehod po naši Vesni skupaj z našimi vzgojiteljicami!

Učimo se angleško z Ibrahimom

Tokrat akupaj z Ibrahimom spoznavamo čutila in kako se jim pravi po angleško. Pridružite se nam pri 8. zabavni urici angleščine!

Učimo se angleško z Ibrahimom

Tokrat se bomo naučili, kako se po angleško pravi nasprotjem: vroče-hladno, visoko-nizko, veliko-majhno, odprto-zaprto .... Pridružite se nam pri 7. urici angleščine!

Virtualni sprehod po vseh enotah Dobre tete

Virtualni sprehod Pri Dobri Ajdi

Dobrodošli v naši ljubljanski enoti! Sprehodite se skupaj z našimi vzgojiteljicami po naši Ajdi in začutite naš utrip!

Virtualni sprehod Pri Dobri Lučki

Pri Dobri Lučki je naša četrta odprta enota po vrsti! Vabljeni na virtualni sprehod skupaj z našimi vzgojiteljicami po simpatičnih prostorih naše Lučke!

Virtualni sprehod Pri Dobri teti

Dobrodošli Pri Dobri teti! Naša tretja enota po vrsti, ki smo jo odprli za naše otroke. Prisrčno vabljeni na obisk!

Virtualni sprehod Pri Dobri Evi

Dobrodošli Pri Dobri Evi! To je naša druga odprta enota po vrsti in prisrčno vabljeni, da pokukate vanjo in si ogledate, kako izgleda od blizu!

Virtualni sprehod Pri Dobri Tinci

Pri Dobri Tinci je naša čisto prva odprta enota! Vabljeni na virtualni sprehod skupaj z našimi vzgojiteljicami po pisanih prostorih naše Tince!

Prešernov dan - igrica

Spoznajte našega največjega pesnika Franceta Prešerna in njegova najpomembnejša dela skozi posebno igrico, ki smo jo pripravili za vas!

Učimo se angleško z Ibrahimom: 6. urica

Skupaj s svojim malčkom se nam pridružite na šesti urici angleščine in se naučite šteti od 1 do pet, zapojte in se zabavajte z Ibrahimom … vse to in še več v naši urici za angleščino!

dr. Aleksander Zadel: Brezskrbno otroštvo

Prisluhnite pogovoru z dr. Aleksandrom Zadelom v sklopu digitalnega posveta BREZskrbno otroštvo. Pogovor je tekel o dilemah in izzivih, ki se pojavljajo že ob običajnih razmerah, v času t.i. samoizolacije, šolanja od doma, strahu pred okužbo, pa so le te še toliko bolj potencirane. Organizacija dogodka: Digitalni center Triglav Lab skupaj z založbo Didakta.!

Učimo se angleško z Ibrahimom: 4. urica

Skupaj s svojim malčkom se nam pridružite na četrti urici angleščine in zapojte skupaj z Ibrahimom, naučite se povedati, kako se usedemo, kako vstanemo, dvignemo roke … vse to in še več v naši urici za angleščino!

Naše novoletno voščilo

V novem letu vam želimo veliko razigranih, nasmejanih in brezskrbnih trenutkov, predvsem pa veliiiiiiko crkljanja! Poglejte si naše prav posebno novoletno voščilo!

Učimo se angleško ... one special Christmas z Ibrahimom: 3. urica

Tokrat pa je na naši angleški urici vse v znamenju prazničnih dni! Skupaj s svojim malčkom se nam pridružite na tretji urici angleščine in skupaj z Ibrahimom preberite posebno božično zgodbico "One special Christmas".

Učimo se angleško z Ibrahimom... 2. urica

Ponovno je čas za ... angleščino! Skupaj s svojim malčkom se nam pridružite na drugi urici angleščine in zapojte skupaj z Ibrahimom, naučite se povedati dneve v tednu in našteti barve … vse to in še več v naši urici za angleščino!

Učimo se angleško ... z Ibrahimom: 1. urica

Čas je za ... angleščino! Skupaj s svojim malčkom se nam pridružite na prvi urici angleščine in se naučite povedati dneve v tednu po angleško, kakšno je danes vreme, katera je črka dneva, zapojte pesmico skupaj z Ibrahimom … vse to in še več si poglejte v videoposnetku angleške urice z Ibrahimom!

"Pejmo v hribe" - vabljeni, da se nam pridružite!

Manca in Katja sta pripravljeni! Tudi letos se bo pri Dobri teti odvijal projekt "Pejmo v hribe". Čeprav nam trenutne razmere ne omogočajo, da bi v hribe hodili vsi skupaj, kot smo v preteklih letih, smo za vas in vaše malčke pripravili posebno obliko akcije, kateri se lahko priključite tudi v okviru družinskega izleta v hribe! V video vabilu si oglejte, na kakšen način lahko sodelujete in kako pridete do simpatične nagrade, ki čaka pridne male pohodnike.

Šola za starše:"Zavestno starševstvo: ohranjati notranji mir (tudi v nenavadnih, razburljivih časih)"

V zadnjih tednih se srečujemo s številnimi novimi, neznanimi ter drugačnimi situacijami in zahtevami, ki lahko v nas pogosteje budijo različna neprijetna, močna čustva (jezo, strah, zaskrbljenost…), zato smo v tokratni “Šoli za starše” dali poseben poudarek na ustvarjanje očetove/mamine stabilnosti in notranjega miru, da bomo lahko še naprej ostajali prisotni in podporni za naše otroke. Z nami je bila mag. Maja Bajt, psihologinja in psihoterapevtka. Vabljeni k ogledu!

Dobrodelni bazar 2019

Vabljeni k ogledu videoposnetka decembrskega tradicionalnega Tetinega novoletnega bazarja. Čarobno praznično vzdušje je zaznamovala obilica smeha, dobre volje in iskrivih, nadvse prijetnih trenutkov. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste nas obiskali, se družili z nami in z nakupom izdelkov na pisani tržnici tudi prispevali v Tetin dobrodelni sklad.

Sanela Banovic - Komunikacija - Motivacija

Tokratna gostja Sanela Banović, dr. med., nam je predstavila, kako sreča in zadovoljstvo v življenju vpliva na psiho-fizično zdravje in hormonsko ravnovesje v telesu posameznika. Pogovarjali smo se pa tudi o tem, kako pridemo do sreče in zadovoljstva in kaj potrebujemo za srečno življenje.

Šola za starše "Nasilje in agresija, kje je meja?", Matic Munc

Na šoli za starše v šolskem letu 2017-2018 smo se pogovarjali s psihologom Maticem Muncem o tem, kje je meja med zdravo agresijo z mnogimi obrazi in nasiljem, ki ima tudi veliko obrazov in vsi so grdi.

Šola za starše - ljubeče starševstvo z Ano Bertoncelj

Prisluhnite izjemnemu predavanju, ki smo ga organizirali v okviru naše Šole za starše na temo komunikacije in gradnje varnega odnosa z otrokom, navezanosti ter ljubečega poslušanja. Svoje izkušnje je delila psihoterapevtka, imago terapevtka ter mamica Ana Bertoncelj

Tulci za izstrelitev konfetov

Konfete imamo radi prav vsi. Kaj pa, ko bi za pustovanje (ali pa recimo rojstnodnevno zabavo) pripravili priročne in strašansko zabavne tulce za izstrelitev konfetov?? Poglejte si videoposnetek in se pripravite na najbolj zabavno maškarado s svojimi najmlajšimi.

Dobrodelni bazar 2018

Konec leta 2018 je zaznamoval naš tradicionalni dobrodelni Tetin bazar. Cela kopica pisanih izdelkov izpod pridnih rok naših malčkov in vzgojiteljic je našla nove lastnike, skupaj smo se družili in zabavali v avli Mestne občine Kranj, posladkali s slastnimi palačinkami in rajali do poznih popoldanskih uric. Celotni izkupiček dobrodelnega bazarja je namenjen skladu vrtca in s tem različnim aktivnostim, ki jih nudimo izven okvira svoje temeljne dejavnosti.

Vzgojiteljice Dobre tete - Baby shark

"Pet nadebudnih vzgojiteljic je igrivo zaplesalo na angleško pesem Baby Shark. Vabimo vas, da si starši skupaj z otroki ogledate posnetek in še sami povadite z njimi pred ponedeljkovim nastopom angleških uric na našem dobrodelno novoletnem bazarju. Punce se imele super, kar je razvidno iz posnetka! Zamigajte tudi vi!"

Mia in Janja Bone - Kako lahko združimo starševstvo in partnerstvo?

Tokrat smo se osredotočili na partnerski odnos znotraj vloge staršev, saj se otroci preko procesa nezavednega modeliranja učijo tudi zahtevnih konceptov, kot je ljubezen. Kako si v kopici starševskih obveznosti najti čas za zmenke, izkazovanje naklonjenosti in ljubezni? Poglejte si zanimivo predavanje v okviru tetine Šole za starše.

Dobrodelni bazar 2017

Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste se nam pridružili na tradicionalnem dobrodelnem bazarju vrtca Dobre tete. Kopica otrok, staršev in prijateljev je prispevala k čarobnemu vzdušju, ki so ga popestrili ples, glasba, sladke palačinke, božične družinske fotografije in prikupni izdelki, ki so jih izdelali otroci v svojih skupinah. Za piko na i so pa poskrbeli tudi naši sponzorji z darili za dobrodelni srečelov.

Vsi zbrani prispevki bazarja so namenjeni v naš dobrodelni sklad in bodo zagotovo polepšali še marsikatero vrtčevsko aktivnost v prihajajočem letu.


Zdravstvene težave predšolskih otrok

Letošnje šolsko leto smo začeli zelo aktivno! V okviru šole za starše smo pripravili predavanje s tematiko zdravstvenih težav predšolskih otrok! Z nami je bila izjemna, že upokojena otroška zdravnica, dr. Majda Medvešček. Izvedeli smo veliko novih informacij, predvsem pa koristnih napotkov, kako se starši lahko učinkovito spopadamo z najrazličnejšimi zdravstvenimi izzivi naših najmlajših. 

V videoposnetku si lahko pogledate, o čem je tekla beseda.


Prispevek Planet TV - Otroci in bonton


Kamišibaj

V okviru Tedna otroka smo v vseh enotah Dobre tete uprizorili predstavo "Hrčkove hruške", ki nas je nasmejala in nam prirasla k srcu, po predstavi smo se pa posladkali še s pravimi hruškami. Poglejte si videoposnetek Sabinine predstave.


Nastopili smo na Paradi učenja 2017

Na Paradi učenja smo peli, plesali in se noro zabavali. Izdelovali smo vetrnice in ustvarjali skupaj s starši, babicami, dedki in drugimi prijatelji. Poglej simpatičen videoposnetek sončnega dogajanja na glavnem prizorišču letošnjega dogajanja.


Zdrava odzivnost staršev, ki gradi otrokovo samostojnost in odgovornost

Izjemno predavanje Leonide Mrgole ter dr. Alberta Mrgole je z aktualno tematiko privabilo mnoge starše. V domačem okolju Mestne knjižnice Kranj smo si delili mnoge izkušnje ter pridobili marsikateri nasvet ter dobro izhodišče za vzgojo samostojnosti in odgovornosti naših najmlajših vse od samega začetka.


Zbiralna akcija v znamenju dobrodelnosti: 1 otrok = 1 plišasta igračka

Pod tem imenom smo letos skupaj z Zvezo prijateljev mladine pridno nabirali plišaste igračke za otroke iz Splošne bolnice Novo mesto - pediatrični oddelek. Vsak otrok je plišasti živalici, ki jo je poklonil, pridal tudi posebno sporočilce. Akcija je bila izjemno uspešna - zbrali smo skupaj preko 300 plišastih igračk, ki so se jih obdarovanci seveda zelo razveselili. Mi smo pa s tem pridali kamenček vzgoje dobrodelnosti že od malih nog.


Tradicionalni dobrodelni bazar Pri Dobri Teti 2016

Iskrena hvala vsem, ki ste nas obiskali na prazničnem bazarju in z vašimi prispevki prispevali sredstva za vrtčevski sklad. Vse pohvale tudi našim vzgojiteljicam in otrokom, ki so prispevali lastne ustvarjalne izdelke in pripomogli k super vzdušju na prireditvi.


Dobra Teta - Parada Učenja

Naši otroci so v sredo, 18.5.2016, sodelovali na Paradi učenja v Kranju v sklopu Tedna vseživljenskega učenja in Tedna mladih. Prireditev so otvorili s slovensko in evropsko himno. Kasneje so zaplesali folklorni ples Rašplja in zapeli vrtčevsko himno. Z vami delimo video, kjer si lahko pogledate dogajanje in utrinke s Parade.


Mia Bone - Kako lahko podpremo otrokov čustveni razvoj

Vse, kar se nam v življenju zgodi, obarvamo s čustvi. Do vstopa v šolo naj bi se otroci naučili, kako naj se soočajo z težkimi čustvi. Glasno in neobvladovano izkazovanje jeze, strahu in razočaranja je sprejemljivo v prvih letih življenja. Za starše pa so jok, ljubosumni izpad ali napad trme priložnost za učenje, kako naj otrok frustracije obvladuje. Otrokova težka čustva niso lahka niti za odrasle, saj predstavljajo vir stresa in pogosto nagovarjajo, da izbiramo bližnjice (v smislu: samo, da bo mir).

 

Enota Pri dobri Ajdi se predstavi

V Ljubljani, na Verovškovi 55a odpiramo novo enoto. Oglejte si posnetek predstave o Rdeči kapici, ki je nastal v okviru brezplačnih dogodkov za naše najmlajše.


Vrtec Dobra teta se predstavi na Paradi Učenja

Kranj 18.5.2015 - Otroci iz vrtca Dobra teta rajajo in se veselijo na Paradi učenja v Kranju.

Poglej si videoposnetek

ParadaUcenja  


Marko Juhant - Obredi kot osnova vzgoje

Kaj vse smo pripravljeni storiti za dobrobit svojega otroka in katere mejnike smo pripravljeni preiti pri tem? Kaj je zares osnova dobre vzgoje in kaj želimo naučiti naše malčke da bi odlično funkcionirali v odraslih vlogah? Prisluhnite Marku Juhantu v odličnem predavanju: »Obredi kot osnova vzgoje«.

Poglej si videoposnetek

MarkoJuhant


Mia Bone - Izzivi starševstva 1.del

Ali veste, kako ohraniti mirno kri pri vzponih in padcih starševstva? - Prvi del

Poglej si videoposnetek

Cujecnost1Del

Janja Bone - Izzivi starševstva 2. del

Ali veste, kako ohraniti mirno kri pri vzponih in padcih starševstva? - Drugi del

Poglej si videoposnetek

Cujecnost2Del