Header

Šola za starše

V Zasebnem vrtcu Dobra teta dajemo poseben poudarek sodelovanju s starši. Dobro sodelovanje se pomembno odraža v kvaliteti otrokovega življenja. Staršem želimo dati možnost, da soodločajo o otrokovem življenju v vrtcu, vendar pri odnosu z vrtcem poudarjamo delitev odgovornosti in pristojnosti. Spoštujemo kulturo, identiteto, jezik, svetovni nazor, vrednote, prepričanja, navade in običaje otroka oz. staršev, starši pa morajo upoštevati meje svojega soodločanja, ki ne smejo posegati v strokovnost in avtonomijo vrtca.
Sodelovanje v uvajalnem obdobju: posebej pomembna je dobra komunikacija s starši in sodelovanje v obdobju, ko se otrok uvaja v vrtec. V tem obdobju želimo nuditi podporo tako otrokom kot staršem, ki se ob tem soočajo z raznimi stiskami.

  • • Zaupanje: Predvsem si želimo, da bi nam starši zaupali in se na nas obrnili takrat, ko potrebujejo nasvet, s katerim bi lahko izboljšali kvaliteto vzgoje in vsakdanjega življenja.
    • Celostna vključitev staršev v vrtec: staršem preko spletne strani redno posredujemo informacije o tem, kaj so otroci čez dan počeli, kaj bodo počeli, kakšen je jedilnik za tekoči teden ipd.
    • Odprtost vrtca za želje in potrebe staršev: v okviru profesionalnosti in prepričanja vrtca smo odprti za potrebe in želje staršev ter otrok.
    • Organiziranje izobraževanj za starše:

V letu 2021/2022 vas zaradi izrednega stanja in ukrepov v povezavi s Covid-19 vabimo, da skupaj z nami spremljate koristne vsebine na daljavo. Sproti vas bomo obveščali preko naših spletnih strani, FB ter tudi preko e-maila o predavanjih, za katere priporočamo, da si jih tudi ogledate in se nam pridružite v živo preko računalniških zaslonov.

- 6. maraton pozitivne psihologije (oktober & november 2021, s pričetkom 2.10.). Vabljeni k prijavi! Več informacij je na voljo tu. 

(Povezava do videoposnetkov preteklih predavanj je na voljo tu.)

- Prva pomoč za otroke - ZD Kranj, Matjaž Livk in Samir Muminović

- Skrite moči igre z otrokom - Tina Jereb

Naše vsebine bodo v veliko pomoč staršem pri soočanju z vzgojnimi izzivi in na videz enostavnimi vprašanji vsakdana s svojim otrokom.

Izboljšanje kvalitete življenja in vzgoje otrok: sodelovanje s starši se nam zdi posebej pomembno iz vidika izmenjave pomembnih informacij o otroku, ki lahko enim in drugim pomagajo pri razumevanju otrokovega delovanja kot posameznika. S skladnim delovanjem vrtca in staršev pomembno prispevamo k njegovemu razvoju. Staršem preko spletne strani in profila na Facebooku obenem posredujemo ideje za kvalitetno preživljanje družinskega časa na več področjih (ustvarjalno, gibalno, jezikovno ipd).

Preberite si več o naši viziji in vrednotah.