Dobra teta logo božični

#Ostajamdoma Dnevnik mamice: Drugi teden karantene!

Ponedeljek, 23.3.2020 #ostajamdoma

Zjutraj sem zadnja vstala. Kaj hitro sem ugotovila, da to niti ni slaba ideja, saj sta me že čakali kavica in zajtrk. Za danes sva si z možem splanirala, da greva v trgovino in lekarno za nas in babi. Skrbno smo že prej naredili seznam, da bomo čimprej opravili. Na tem mestu moram pohvaliti trgovino Spar, saj je na vhodu redar in vsa zaščitna oprema. Midva sva imela kar svoje rokavice in masko, na vhodu sva se samo še dodatno razkužila. Na blagajni pa je pred nama prodajalka razkužila trak in imela zaščitni pleksi.

O ljudeh pa nimam besed. :( V trgovini so se obnašali kot, da nič ni (brez rokavic, mask...). Hodijo, gledajo, premikajo izdelke sem ter tja. Da ne govorim kaj se je zgodilo v lekarni. Notri smo bili trije, vsak na svojem okencu, vse urejeno in teklo, kot mora. Dokler notri ni prišel človek s prazno flaško razkužila, katero si je napolnil na razkužilu, ki je na vhodu v lekarno, namenjeno vsem obiskovalcem, da si razkužijo roke. Halo, ne pa napolnijo svojo zalogo. Česa takega res nisem pričakovala in sem globoko razočarana nad človeško brezbrižnostjo.

Ko sva prišla domov, sva se najprej razkužila, umila, nato stvari zložila v shrambo in hladilnik.
Doma sta naju pričakali veseli deklici, ki sta že dva dni načrtovali avtomat s pijačo in sladkarijami. Ker nisva prinesla domov nobene večje škatle, sta sami naredili kar stojnico iz likalne deske. V svoji sobici sta naredili trgovinico "PRI JULIJI" in lokalček "DORO", kjer sva spila kavico in tonik v takih fletnih kozarčkih. Veliko smo se nasmejali, saj smo imeli še predstavitev živali, na koncu pa še mini koncert z violino.

Misel za danes: Bodimo odgovorni, do sebe, drug do drugega in sveta okoli sebe.

 pon

 

Torek, 24. 3. 2020 #ostajamdoma

Zjutraj smo najprej vsi štirje delali za šolo. Nato pa se je mož spomnil, da bi morda lahko posneli punci za njegov trening, da bo fantom malo bolj zanimivo, da ni samo na papirju. In tako je nastal fleten video s prikazanimi nekaterimi vajami.
Zvečer smo si ogledali risani film Vrnitev v Oz: Doroteja se vrača.

Doroteja se vrne v Oz, da bi rešila svoje stare prijatelje - Strašilo, Leva, Pločevinka in Glinde, ki jim grozi novo zlo v podobi Norca. Doroteji se na njenem čarobnem potovanju skozi živahni Oz pridruži tudi pisana druščina, ki ji pomaga znova vrniti barve v Smaragdno mesto. To pa je bila tudi tema pri starejši hčerki za šolo. 

 tor

 

Sreda, 25. 3. 2020 #ostajamdoma

Zbudili smo se v sneženo jutro. Na mizi me je čakalo presenečenje od mojih treh sončkov za materinski dan. Iiiiii lepo. Res je lepo, da imaš v svojem krogu ljudi, ki te imajo radi in se to vidi tudi v težkih trenutkih.
Sledilo je delo za šolo. Malo smo zamenjali pare. Z mlajšo hčerko sva v sklopu likovne (LUM) ustvarjali in naredili metuljčke. Še za babi in teto. Drugi babi smo ga poslali po Vibru. 

Za kosilo smo naredili pico, tudi testo smo naredili čisto prvič sami. Mmmmm lepo je vzhajalo. Recept smo našli tu. https://okusno.je/recept/kvaseno-testo-za-pico
Mož si je želel pico speči v kaminu. Že odkar imamo kamin, želi v njem pripraviti kruh ali pico. In res, smo poskusili. Za vsak slučaj smo naredili raje dve pici, eno v pečici in drugo v kaminu, če le ta ne bi uspela. Na koncu pa je bila iz kamina veliko bolj okusna.
Po kosilu sva šla z možem na sprehod ob gozdu. Na ulicah in cesti ni bilo nikogar.
Zvečer smo igrali remi.

 sre

Četrtek, 26. 3. 2020 #ostajamdoma

Še eno sneženo jutro. Za zajtrk smo si naredili palačinke. Danes so bile zelo puhaste. Notri pa so bile samo klasične sestavine jajca, mleko, moka, ščep soli, 4 žličke sladkorja in par kapljic limone.
Sledilo je delo za šolo in novo ustvarjanje metuljčkov, tokrat takih za upanje. Učiteljica je poslala Juliji nalogo za izdelavo Metulja upanja.

Povežimo se in stopimo skupaj!
Povej prijatelju, da misliš nanj, da mu želiš le najboljše in da mu pošiljaš upanje.
Povej to celemu svetu.
Kako?
Pošlji v svet metulja upanja.
Metulj na tvojem oknu ali balkonu bo pozdravil in razveselil tvoje prijatelje, znance, sošolce, učitelje in cel svet!
Prinesel jim bo upanje in tvoje pozdrave!
Si za? Skupaj zmoremo!
Tudi na filmčku! https://gopro.com/v/RoRndB0JMmVeo

Ideje za ustvarjanje metuljčka pa najdete na videoposnetku. Lahko pa uporabite svojo domišljijo iz materialov, ki jih imate doma. Naši deklici sta jih naredili po svoje. Za vas pa imam še en izziv. Poglejte metulja na sliki in najdite 5 razlik.

 cet

Za nami je že drugi teden, karantena je podaljšana za nedoločen čas. Ukrepi se zoostrujejo. Le kaj še bo. Radi se imejte in vse bo lažje.