Dobra teta logo božični

#Ostajamodoma Dnevnik mamice: Od ponedeljka do petka

Ponedeljek, 16. 3. 2020 #ostajamodoma

Zjutraj kavica, plan, pregled gradiv za šolo za 2. in 4. razred. Vmes smo uspeli počistiti le hodnik. Za kosilo sva z mlajšo hčerko naredili domače njoke z ostalega pire krompirja. Mmmm... bili so slastni!
Popoldan pa uživancija na sončku.

4

Torek, 17. 3. 2020 #ostajamodoma

Za čiščenje danes ni bilo časa, saj smo imeli s šolo veliko dela. Za kosilo smo si naredili tortilje, po kosilu pa šli kolesarit in do trgovine, v katero se je odpravil le mož, z masko in rokavicami. Uživali smo na kolesih in sončku.

5

Sreda, 18. 3. 2020.  #ostajamodoma

Zajtrku je sledilo delo za šolo. Za kosilo smo jedli testenine z morskimi sadeži, ki sva jih naredili s starejšo hčerko. Bilo je slastno.
Popoldan sva se z mami odpravili po motovilec in regrat. Žal je bil motovilec že pognojen, zato sva nabirali regrat in hren. To je bilo nekaj novega zame. Res je bil super čas, ki sem ga preživela z mami. Imeli sva se fletno. :)

6 

Četrtek, 19. 3. 2020 #ostajamodoma

Zjutraj zajtrk, sveže stisnjen pomarančni sok in močnik, ki sem ga kuhala po dolgem času. Sledilo je delo za šolo; iz najinih izkušenj je najbolj produktivno (in umirjeno) poučevanje tako, da vsak od staršev dela z eno hčerko. Šola je tako potekala od 9. do 13. ure.

Ob 16. uri je imela starejša hčerka prvič online uro violine preko Skype-a. Z učiteljico sta se povezali preko video klica, od koder je spremljala njeno igranje in ga po koncu pokomentirala in podala navodila za nadaljnje učenje. Enkratna izkušnja za starejšo hčerko.
Popoldan smo urejali vrt, igrali badminton in uživali na sončku.
Zvečer smo se s prijateljicami slišale preko Skype-a in spile vsaka svojo pijačko in se malce načvekale na daljavo.

7 

Prvi teden je za nami. Življenje se nam je postavilo na glavo. Zamajale so se nam noge, čas pa se je obrnil v naš prid, saj smo zdaj skupaj 24/7.
K sreči sem naredila fakulteto na daljavo in mi spletne učilnice in poučevanje oz delo od doma zelo odgovarjajo. Mogoče smo se morali le uskladiti med seboj in dobro razdeliti dnevne naloge in zadolžitve.
Predvsem pa najbolj pomaga, da se imamo radi. :)