Dobra teta logo božični

Preživeli smo celo noč v vrtcu!

»Bo kmalu?«, »Koliko časa še?«, »Kaj bo jutri?«, »Samo še enkrat gremo spat doma? Juhuhu!«. Takšna vprašanja so nam vsakodnevno zastavljali otroci.


Že na petek zjutraj, nas je na oknu pričakalo pismo neznanega moža, kateri nam ni želel izdati kdo je, pustil nam je le namige. Rad živi v pravljicah, na glavi ima klobuk, vidimo ga zelo težko, zato pa ga lahko slišimo. Zelo rad pa se prikrade v vrtec, otroške sobe in ponagaja. Ugibali smo kdo neki nam je pustil tole pismo. Je to palček, škrat, čarovnica, strah, pošast… Obljubil nam je, da se nam pridruži zvečer.
Končno je prišel večer, ko smo se ob 18. uri, otroci vrnili nazaj v vrtec in se za eno noč poslovili od svojih staršev.

IMG 20190322 085156

In takrat se je začelo naše zabavno popotovanje. Najprej nas je v igralnici spet čakalo pismo od neznanega moža, katerega smo poimenovali kar palček Nagajivček. Ker rad ponagaja, nam je skril sestavine za ameriške palačinke. Brez večerje pa ne gre, zato smo se odpravili v lov z žepnimi svetilkami in iskali namige, kje neki jih je skril. To je bilo pravo veselje, ko smo našli vse sestavine! Tako smo si lahko pripravili slastno večerjo. Po večerji je sledilo umivanje in priprava ležalk, otroci so si sami izbrali, poleg katerega prijatelja/prijateljice bodo spali.

IMG 20190322 184046

Seveda pa ni šlo brez modne revije v pižamah… Sedaj smo bili pa že malo utrujeni in se odpravili na ležalke, kjer smo si za konec ogledali še risanko Sedem palčkov.
Po risanki smo si zaželeli še lepe sanje in sladko zaspali…

IMG 20190322 204027

IMG 20190322 210741

Še prehitro je prišlo jutro in budnica. Zjutraj smo se umili, pospravili svoje stvari, nato pa smo se odpravi na zajtrk. Presenečenj pa še ni bilo konec. Na mizah, je vsakega otroka pričakal palčkov klobuk s kraguljčkom in pobarvanka palčka Nagajivčka. To je bila nagrada za vse nas.

Vsi veseli in bogatejši za novo izkušnjo smo se s starši odpravili domov in jasno.. prihodnje leto prespimo seveda ponovno!

Arhiv novic