Dobra teta logo božični

Skupaj s starši smo izdelali čisto pravo 3D interaktivno tablo za učenje in igro

»Didaktična 3D interaktivna tabla« je projekt, ki se nam je že vse od začetka poletja pletel po glavah in smo ga staršem predstavili tudi na roditeljskem sestanku, takoj septembra pa smo se ga Sovice zagnano lotile.  

Zakaj smo se za ta projekt sploh odločili? Interaktivna tabla služi razvoju fine motorike otroka, hkrati pa spodbuja njegovo ustvarjalnost. Otrok se tako uči barv, številk in jezika, s pretikanjem vezalk uri svojo motoriko, spoznava in zaznava preko otipa različne površine, krepi pa tudi občutek za medsebojno sodelovanje.

V igralnico smo želeli postaviti tablo, na kateri bi na enem mestu zbrali različne didaktične igrače in pripomočke. V poštev so prišli rabljene lesene igrače, ključavnice, pretikanke in podobni predmeti. Nekateri otroci v skupini so idejo glede projekta vzeli čisto zares in pričeli smo z zbiranjem igrač. V zbirni omari se jih je do konca oktobra nabralo kar nekaj, zato smo lahko začeli z načrtovanjem postavitve table.

1

Preteklo sredo so se nam v popoldanskih urah v igralnici pridružili tudi očki. Vsak je prinesel svoj kovček z orodjem in delovna akcija se je kmalu pričela. Razgrnili smo načrt s približno začrtanim orisom table. Ob strani smo imeli pripravljene tudi magnetno tablo, tablo za risanje s kredami in igrače, sestavljanke, pretikanke, telefone ter ključavnice, ki smo jim določili mesto na tabli, da jih kasneje očki pritrdijo na tablo z vrtalniki.

2

Da ne bi ustvarili prevelike gneče tik ob tabli, smo se lotili ustvarjanja zanimivih magnetov in čutnih pokrovčkov iz vsega materiala, ki je ostal po mizah. Prav vsi smo sodelovali z idejami, kam in kako bi lahko kakšno igračo pritrdili, da bi bilo čim lažje za vse.

3

Pritrjevanje igrač ni mačji kašelj, kot se je sprva zdelo in naše druženje se je tako zavleklo kar pozno v popoldne. Z opravljenim delom smo bili zelo zadovoljni in ponosni, saj imamo v igralnici sedaj trajno pridobitev, s katero se radi igrajo prav vsi v skupini.

4

Arhiv novic