Dobra teta logo božični

Ko nekomu izpolniš najbolj skrite sanje: Tanjin obisk v vrtcu

Lepo je imeti želje in sanje, še lepše pa je če se ti tudi uresničijo, ni res? Vsaj malo smo na poti do uresničitve sanj pomagali Tanji, uporabnici varstveno vzgojnega zavoda (VDC) Kranj.

 

2 Vrtec Tanja pomaga pri obrokih

Tanjina dolgoletna želja je postati vzgojiteljica, vendar zaradi motnje v duševnem razvoju na žalost Tanja tega poklica nikoli ne bo mogla opravljati. V sodelovanju z VDC-jem smo ji omogočili, da je vsaj za en dan prevzela vlogo vzgojiteljice. V skupini Čmrlji je preživela celo dopoldne.

Svoje delo je vzela zelo resno in se že vnaprej pripravila. Napisala je pripravo in s seboj prinesla material za izvedbo dejavnosti. Otroci so jo takoj sprejeli za svojo, kar jo je zelo razveselilo in pregnalo njen strah pred vlogo vzgojiteljice.

Vrtec Tanja in otroci

Tanja se je otrokom predstavila in jih spodbudila, da se predstavijo tudi oni. Na klaviaturo jim je zaigrala tri pesmice, otroci pa so zraven zapeli.

V VDC-ju Tanja vsak dan izdeluje pikapolonice iz gline, zato je hotela svoje znanje prenesti tudi na nas. Naučila nas je oblikovanja z glino in vsak je izdelal svojo pikapolonico.

4 VRTEC Tanja in delo z otroki

Po malici smo se odpravili na sprehod, nato pa še na igrišče, kjer smo uživali v zimskih radostih. Po kosilu je Tanja otrokom prebrala pravljico in jim zaželela lepe sanje.

1 VRTEC Tanja skrbi za otroke da jih ne zebe

Ob koncu dneva, smo bili vsi zelo zadovoljni, saj smo se vsi nekaj naučili. Po Tanjinih besedah je bil dan čudovit, a prekratek, zato bi z veseljem še kdaj prišla. Mi pa jo bomo seveda zelo veseli. Z vami delimo nekaj najlepših utrinkov Tanjinega sanjskega dne.

Arhiv novic