Dobra teta logo božični

Ukrepi Zasebnega vrtca Dobra teta v zvezi s koronavirusom in napotki za starše

Dragi starši!

V zvezi z zadnjimi dogodki, epidemiološko situacijo in identifikacijo koronavirusa v Sloveniji ter priporočili NIJZ vam posredujemo tudi ukrepe Zasebnega vrtca Dobra teta v zvezi s to tematiko.

V preteklem tednu smo sprejeli Načrt pripravljenosti na koronavirus - z njim smo seznanili vse sodelavke po enotah Dobre tete. En izvod je obešen na oglasni deski v enoti.

 

9. 3. 2020 smo sprejeli še dodatne ukrepe, in sicer bomo vsa srečanja s starši (govorilne ure, roditeljski sestanki, šola za starše …) v marcu odpovedali oz prestavili na kasnejši termin. Zaenkrat bodo odpovedane tudi dejavnosti, ki se izvajajo v telovadnicah izven vrtca.

Dnevni program 6 do 9 ur znotraj vrtca bo potekal nemoteno.

 

Z namenom čim učinkovitejšega preprečevanja in omejevanja prenosa virusnih okužb v vrtcu prosimo, da starši v vrtec pripeljete le zdrave otroke. Otrok, ki je bolan, ne spada v vrtec, ima tudi pravico, da ga starši, negujejo doma, v vrtec pa naj se vrne zdrav.

Prosimo, da ste v tem obdobju še posebej pozorni, da si otroci in vi ob prihodu v vrtec umijete roke. Prosimo vas, da se ob prihodu in odhodu otroka ne zadržujete predolgo v garderobi ali med vrati.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo. To velja tudi ob prihodu v vrtec.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov. 

Prosimo vas tudi, da nas obvestite v primeru suma na okužbo v vaši družini oziroma morebitnim stikom z nekom, pri katerem obstaja sum na okužbo ali je že potrjena okužba.

Verjamem, da se bomo s skupnimi močmi tudi v prihodnje uspešno soočali s tovrstnimi izzivi in se vam zahvaljujem za sodelovanje.

Pred nami so lepi sončni dnevi, zato jih izkoristite za preživljanje prostega časa na prostem.

 Hvala za razumevanje in podporo.

 

Screenshot 2020 03 04 at 11.33.58

Arhiv novic