Dobra teta logo božični

Tetine kuharije

V tem mesecu smo se začeli spoznavati z osnovami kuhanja. Delavnice smo poimenovali "Tetine kuharije" - naši najmlajši so več kot navdušeni in so komaj pričakali prve urice, zaresno kuhanje in pokušino tistega, kar je prišlo izpod njihovih lastnih rok! :)

Na prvi delavnici smo otrokom predstavili zelo poučno zgodbo -  "Čas je za piratsko malico". Pirati v njej ne želijo jesti graha, korenja, klobase in krompirja, dokler jim kapitan-kuhar ne postreže še piratske omake, ki vse zelo navduši. 
Naši navihanci so se strinjali, da mogoče katere izmed pripravljenih jedi ne bodo marali, ampak, ker želimo biti pravi, močni in pogumni bomo hrano vsaj poskusili. 
Sledila je priprava čarobne juhe, kjer smo se naučili sledenja po receptih. Te je potrebno slediti, da bo jed pravega vonja in okusa :) Zato smo skupaj pokukali v knjige in si nabrali nekaj idej za pripravo jedi, seveda po želji naših najmlajših.
Zaključili pa smo z izdelavo obeska za okoli vratu (kuharska kapa z imenom otroka) in pregledovanjem kuharskih pripomočkov, brez katerih bi bilo ustvarjanje v kuhinji nemogoče.
Komaj čakamo na nove kuharske dosežke in seveda, da svoje znanje delimo tudi s svojimi družinami.
 
IMG 20161003 115212

Arhiv novic