Dobra teta logo božični

V tednu otroka se je veliko zanimivega dogajalo tudi pri Dobri teti

Cel kup zanimivih dejavnosti se je dogajalo v letošnjem tednu otroka, ki se je odvijal med 2. - 6. oktobrom. Najbolj v ospredju pa je bilo edinstveno gledališče Kamišibaj, ki je razveseljevalo otroke prav v vseh naših skupinah.

Gre za obliko japonske uprizoritvene umetnosti in sicer pripovedovanje ob slikah na malem odru. "Kami" v imenu pomeni papir, "šibaj" pa gledališče. Pripovedovalec ali pripovedovalka ("kamišibajkar") stoji ob malem lesenem odru in ob pripovedovanju razburljivih zgodbic in pustolovščin menja zanimive ilustracije, na katerih je uprizorjena zgodba, ki jo pripoveduje. Podobno kot pri stripu tudi tu slikice prikazujejo najbolj pomembne dogodke v okviru zgodbice. Naši otroci so tako prisluhnili Sabininim pripovedkam "Hrčkove hruške" in se posladkali tudi z zrelimi sladkimi hruškami, ko so se pripovedke zaključile.

kamisibaj

Celoten posnetek Hrčkovih hrušk - naše predstavice si lahko pogledate tule.

Teden otroka smo zaključili kot prave atletske zvezde, in sicer v okviru projekta "Otroci tečejo", ki ga je organizirala Atletska zveza Slovenije. V tem projektu sodelujejo otroci iz cele Slovenije, tako da naenkrat teče več kot 15.000 otrok in vzgojiteljev. Pri Dobri teti smo se prijavili otroci in vzgojitelji malce starejših skupin (Medvedki in Čmrlji) in pred osnovno šolo Simona Jenka v Kranju na vso moč tekli tudi mi. Vsi ponosni in zadihani smo z veseljem sprejeli več kot zaslužena priznanja za sodelovanje.

DSCN6911

DSCN69101

Ponosni smo prav na vse otroke in vzgojitelje, saj so se v tednu otroka izkazali in z velikim navdušenjem sodelovali prav pri vsaki organizirani delavnici ali aktivnosti.

Arhiv novic