Dobra teta logo božični

Najlepši utrinki našega spomladanskega vrtca v naravi

Na včerajšnji sončni dan dogajanja kar ni zmanjkalo! Spoznali smo se z islandskimi konjički in se naučili, kako se jih oskrbuje, lahko smo jih tudi skrtačili. Neznansko so uživali, mi pa seveda tudi. :)
Potem je prišel čas za pravcato doživetje. Ko smo jih pripravili na ježo, smo jih namreč tudi zajahali in se z njimi malo sprehodili po okolici. Strašansko fino se nam je zdelo. Če sediš na konju, se svet zdi čisto drugačen, ni res?

IMG 20190416 101355

Bivamo v Grad Prestranku, kraj, kjer si lahko marsikaj ogledaš in zares uživaš v lepotah narave, predvsem pa lahko občuduješ različne kraške pojave. Med drugim smo obiskali tudi Ovčjo jamo v bližini. Jama je bivši požiralnik, vanjo se pa pride skozi vhod v vrtači (mimogrede smo se seveda naučili tudi, kaj je vrtača in kako izgleda!)
Znana je predvsem po arheoloških najdbah, saj so v njej našli ostanke orožja ledenodobnega lovca. Ker pa je tam nekoč stala staja za ovce, je po tem dobila tudi svoje ime.

Ni zelo velika, saj meri le 29 metrov, smo pa v njej našli majcenega netopirčka in si simpatično živalco uspeli ogledati čisto od blizu!

IMG 20190416 145301

IMG 20190416 164100

Med toliko aktivnostmi je seveda treba nasititi lačne želodčke. Za sladko razvajanje smo si sami spekli slastne piškotke, zvečer pa se zbrali ob tabornem ognju.

Prekrasno se imamo in vam pošiljamo lepe pozdravčke iz našega Krasa!

Arhiv novic