Dobra teta logo božični

Gospa Jesen na obisku pri Pingvinčkih

Gospa Jesen nam je že prinesla prve jesenske plodove in druge naravne materiale, s katerimi smo želeli pripraviti jesenski kotiček v naši igralnici. V ta namen smo v skupinici pripravili lov na izgubljen jesenski zaklad.

Pustila nam je pismo, v katerem je zapisala, da je med svojim obiskom izgubila nekaj predmetov, ki jih morajo otroci sedaj poiskati. Prejeli so vrečke in listke s fotografijami izgubljenih stvari. Nato smo se odpravili na igrišče v bližini vrtca, kjer smo vzgojiteljice predhodno skrile različne naravne materiale in jesenske plodove (buče in gobe smo natisnile na papir in kartice plastificirale, na seznamu izgubljenih stvari pa so bili še: storž, seno, koruza, želod, kostanj, jesenski list).

Otroci so se odlično odrezali in so hitro našli vse stvari s seznama. Pohvalno pa je bilo tudi dejstvo, da so si med seboj zelo veliko pomagali – kdor je recimo našel dva storža, je enega dal v svojo vrečko, drugega pa je nesel prijatelju.

Z dejavnostjo so otroci razvijali očesno akomodacijo (oko –roka / iskanje predmetov in pobiranje le teh), krepili so fino motoriko, poleg tega pa so se še gibali na prostem. :)

iskanje jesenskega zaklada

Saj res, vas zanima, kaj je pisalo v pismu, ki smo ga našli v nabiralniku?

DRAGI OTROCI,
pred kratkim sem v vaše kraje prinesla jesen.
Nekaj jesenskih predmetov sem vam želela pustiti tudi v igralnici, a so mi med potjo padli iz kovčka. Zdi se mi, da sem jih izgubila nekje v okolici vrtca. Pismu sem priložila tudi kartice, kjer lahko vidite, kaj vse sem izgubila. Upam, da boste pri iskanju uspešni in da boste kmalu napolnili vaš jesenski kotiček.

En lep jesenski pozdrav.

Vaša gospa Jesen

In tako so se otroci iz skupine Pingvinčki podali na izjemno uspešen lov!

 

 

Arhiv novic