Dobra teta logo božični

Dobrodošli v projektu Tetin pravljični nahrbtnik!

Otroci in starši, dobrodošli v projektu Tetin pravljični nahrbtnik!

Družinsko branje ima pomembno vlogo za razvijanje otrokovega pozitivnega odnosa do literature v
otroštvu in tudi kasneje v življenju. S projektom želimo spodbujati branje v domačem okolju, ki bo otrokom
predstavljalo zabavo, veselje, ugodje, hkrati pa bodo krepili besedni zaklad in se učili samostojnega
pripovedovanja.

Projekt smo poimenovali kar Tetin pravljični nahrbtnik, saj bomo skupaj prebirali pravljice ter ustvarjali spomine, ki jih bomo shranili v naš nahrbtnik.

KAKO BO TO POTEKALO?

Nič lažjega in bolj zabavnega! Vsak mesec bomo na naši spletni in Facebook strani objavili tri različne bralne kategorije. Kategorije bodo tematsko obarvane tudi glede na letne čase, dogodke v posameznih mesecih itd.

KAJ JE VAŠA NALOGA?

Vaša naloga je, da doma ali v knjižnici izberete knjigo za vsako kategorijo in jo doma skupaj preberete. Nekaj knjižnih namigov za vsako kategorijo in različne starosti bomo z vami vsak mesec delili tudi mi (FB, spletna stran, e-pošta), tako da kar brez skrbi.

V knjižico nato v vsako prazno polje za posamezen mesec zapišete avtorja in naslov prebrane knjige ter dodate foto utrinek skupnega branja, otrok lahko nekaj nariše ... Beleženje prebranih knjig je tako čisto v vaših rokah.

KJE PA DOBIMO KNJIŽICO?

Pocukajte vzgojiteljice v vaši enoti, da bi jo radi imeli, ali pa si jo enostavno prenesite preko povezave >> in si jo tudi stiskajte kar na domačem tiskalniku. 

KDO PA LAHKO SODELUJE IN KAKŠNA JE KONČNA NAGRADA ZA PRIDNO CELOLETNO BRANJE?

K projektu lahko seveda povabite tudi stare starše, tete, strice - naj bo branje vsem v zabavo!
Projekt bo trajal od oktobra 2023 do junija 2024. Vse družine, ki bodo sodelovale v projektu in bodo ob koncu projekta vzgojiteljicam oddale izpolnjeno knjižico prebranih knjig, prejmejo posebno vstopnico, ki jo boste lahko izkoristili za posebno presenečenje, ki ga pripravljamo junija.

nahrbtt

 

Arhiv novic