Dobra teta logo božični

Obiskala nas je botra Jesen

Na prvi jesenski dan smo dobili prav poseben obisk v naših enotah. Pokukali smo, kaj se dogaja, in takole so nam zaupali naši otroci in vzgojiteljice

Pri Dobri teti

Obiskala nas je botra Jesen. Sobo je potresla z jesenskimi listki ter nam prinesla polno košaro dobrot.

IMG 20200923 130712
Nerodna botra Jesen je po sobi raztresla kostanje in želodke, zato smo ji hitro priskočili na pomoč pri razvrščanju. Otroci so jo razveselili tudi z nekaj jesenskimi pesmicami, skupaj pa smo okusili grozdje, korenje, slive, jabolka in hruške.

IMG 20200923 131747

IMG 20200922 092337

 

Potem smo se oglasili tudi Pri dobri Ajdi v Ljubljani. Takole so nam prišepnili, kako so se imeli:

Pri dobri Ajdi

Gospa Jesen je imela danes polno obiskov! Tako se je oglasila tudi v naši enoti Pri dobri Ajdi in poletje odpihnila nazaj med oblake.

Žal pa je pihnila tako močno, da je med seboj pomešala tudi vse jesenske plodove, ki jih je prinesla otrokom. Njeni škratki so bili že utrujeni od iskanja in razvrščanja, zato so to nalogo prevzeli otroci. :D

1

2

Preko različnih gibalnih nalog so zopet nabrali koruzo, želod, kostanj in storže ter jih vrnili na ustrezna mesta. Zbrane plodove bomo tako lahko uporabili tudi za jesensko čutno pot.
Bravo, otroci!

3

P.S. Danes poleg prvega jesenskega dne praznujemo tudi Dan slovenskega športa. Mi smo se že fino razgibali, kaj pa vi? :)

 

 

 

 

Arhiv novic