Dobra teta logo božični

Učili smo se, kako pomembno je prepoznavanje in izražanje čustev

S čustvi se tako, kot v vsakdanjem življenju tudi v vrtcu srečujemo vsakodnevno. Pri Čmrljih pa smo se jim v zadnjih dneh še posebej posvetili. Najprej smo prebrali zgodbice o vseh najpogostejših čustvih in se pogovarjali o vsebini.

pik 4

Prepoznavali smo različna čustva na obrazih in iskali različne načine kako jih lahko izrazimo. Naučili smo se, da so vsa čustva zelo pomembna in jih je potrebno pokazati. Spoznali smo, da so vsa čustva zelo pomembna in jih je potrebno pokazati, pa tudi, da se jih da pokazati na različne načine - z besedo, izrazom, dejanji.

Ker pa je v trenutku, ko nas čustvo prevzame, zelo težko to ubesediti, smo skupaj poiskali načine, kako čustva najbolje lahko izrazimo. V jutranjem krogu smo povedali kako se počutimo in opazovali izraze na naših obrazih. Vzgojiteljici sva otrokom zaigrali igrico "Piščanček Pik", v kateri nastopajo čustva. Predstavo so si ogledali tudi otroci iz skupine Gosenice, nato pa smo se skupaj pomerili na zelo dolgem poligonu na temo igrice.

pik 6

Čustva dajo našemu življenju pravo barvo in brez njih bi bilo naše življenje sila dolgočasno.

Poizkusite tudi pri vas doma in presenečeni boste, kako zabavno je lahko opazovanje in izražanje najrazličnejših čustev!

Arhiv novic