Dobra teta logo božični

Vrtec bi moral imeti največ štiri skupine, da lahko še vedno deluje kot družina

Mladi podjetnik je obiskal našo enoto Pri Dobri Ajdi v Ljubljani. Z veseljem smo jim razkazali prekrasne prostorne igralnice in se z njimi pogovorili o nastanku vrtca, viziji in poslanstvu, ki ga čutimo do otrok in njihovih staršev.

»Javni sistem je za mnoge logična izbira. Starši, če se že odločajo za zasebni vrtec, iščejo tisto piko na i, nekaj več, kar bo zasebni vrtec lahko nudil njihovemu otroku v primerjavi z javnim sistemom. Mi poudarjamo znanje otroške psihologije, zbujanje otroške kreativnosti in povezavo s starši, njihovo vključevanje v proces vzgoje. Da se tudi starši dobro počutijo, da zaupajo. Da so mirni za svojega otroka,« je povedala Jana Fleišer.

dobra teta6

V enoti Pri Dobri Ajdi trenutno delata dve vzgojiteljici, ekipo imajo izbrano, vse pa je odvisno, kako bo potekal vpis. V vsaki enoti se enkrat tedensko otrokom pridruži Nadira, ki je naravna govorka angleščine in primarno prihaja iz Trinidada. Z njo sodelujejo že tretje leto. »Ne gre za sistem učenja, namen tega je, da imajo otroci stik z angleškim jezikom. Z nevrološkega vidika otroci do četrtega leta starosti sploh ne zaznajo tujega jezika, besede jemljejo kot sopomenke, gradijo si bazo. Namen takega učenja ni, da bodo zelo majhni otroci že tekoče govorili angleško, namen je otroke spoznati s tujim jezikom in jim narediti podlago za nadaljno učenje.

V naslednjih dneh bo enota Pri Dobri Ajdi v svojih prostorih na Verovškovi 55a v Ljubljani organizirala brezplačni dogodek Masaža dojenčka Bušček center. Dogodek bo potekal 22. oktobra ob 10. uri. Predhodne prijave sprejemamo na info@dobrateta.si.

Preberi si cel članek na povezavi.

Arhiv novic