Header

Darila, kaj kupiti otrokom

Pogosto smo v dilemi kakšno darilo naj kupimo otroku za Božič, Miklavža, rojstni dan in podobne priložnosti. In verjetno smo najbolj zadovoljni, če čutimo, da smo kupili uporabno darilo za otroka. Pravzaprav je Božič, Miklavž in novo leto čas, ko kupimo in prejmemo največ daril. Če ste se tudi vi znašli v situaciji, ko morate kupiti otroku izvirno darilo za Božička in nimate ideje, vam tukaj ponujamo nekaj nasvetov kako izvedeti in kupiti, kar si otrok želi.

Živimo v času ko so trgovine v predprazničnem času bogato založene in obiskane. Trgovci se dobro zavedajo današnjih potrošnikov zato, je v tem času na otroškem oddelku še posebno pestro, pisano in polno igrač.

Za majhne otroke priporočam, da ne kupujte preveč. Ko se odločate za nakup novoletnih daril, kupite raje eno igračo, ki je starosti in razvoju otroka primerna. Najboljše so didaktične igrače ali igrače, ki jih je možno nadgraditi s starostjo otroka (npr. kocke, sestavljanke), in takšne, ki spodbujajo kreativnost.

kid-opening-present

Večje otroke vprašajte kakšne so njihove želje, naj vam jih zaupajo ali mogoče celo zapišejo na list papirja – pišite Božičku. Večji otrok lahko že samostojno napiše pismo, manjšim otrokom pa pomagajte pri sestavi pisma. Zakaj ne bi tudi vi pisali Božičku? Pišite mu o svojih skritih ali ne skritih željah, ki jih imate. Izmed vseh napisanih želja opazujte kaj bi si vaš otrok najbolj želel prejeti.

Za malčke ni nikoli dovolj plastelina, lahko kupite tudi barve za tekstil, s katerimi lahko skupaj poslikate kakšne prtičke, ali pa kakšno belo majico. V bolje založenih trgovinah lahko kupite flomastre za tekstil in naj si otrok sam poslika majčko. Lepo darilo so tudi lepljive barve za okna, kjer dobite še podloge z zanimivimi motivi. Darila, iz katerih lahko otrok sam izdela svoj izdelek, so vedno dobrodošla in jih nikoli ni preveč. Takšna darila so kvalitetna in prinašajo veliko veselja, pa tudi vzgojne elemente (vztrajnost, čut za estetiko, zadovoljstvo ob lastnem izdelku, pohvala,...).

Za starejše otroke lahko podarite tudi lepo darilo - nekaj, kar ni stvar. npr. kakšna predstava (v tem času jih ne manjka), ali ogled živih ali postavljenih jaslic, karto za kopanje v bazenu.

Za dojenčka pa mislim, da ni potrebno posebej komplicirati, kupite lahko kakšen body, pojoče igračke, potrebščine za kopanje itd.

Če ste ustvarjalna duša, pa kakšno malenkost izdelajte sami. Takšna darila so vredna največ!

Večje otroke lahko spodbudite k dobrodelnosti in skrbi za druge. Igrače s katerimi se ne igra več lahko podari drugim otrokom. Nekateri strokovnjaki svetujejo, da je smotrno, če otrokom ne izpolnite vseh želja naenkrat, naj kakšna ostane še za drugo leto.

Verjemite s srcem, da se vam želje lahko uresničijo!

Lepe praznike in srečno 2014!