Dobra teta logo božični

Morje v okvirju

Za tiste, ki ste že prišli z morja in ste s seboj prinesli kakšno školjkico ali kamenčke, lahko svoj spomin na dopust ovekovečite na preprost in zabaven način. Sliko z morja lahko postavite v unikaten okvir iz školjk. školjke

 

Potrebujete

  • Školjke in kamenčke
  • Močno lepilo (Uhu, silikonsko lepilo – pištola)
  • Star okvir (lahko pa ga iz debelejšega kartona, ali kakšnega drugega materiala, in nekaj spretnosti, naredite tudi sami)

potrebscine1 potrebscine2 potrebscine3

Postopek

  1. Najprej si izberite, katere školjke in kamenčke bi radi imeli na okvirju. Najbolje bo, če jih za občutek postavljate po okvirju (še brez lepila).
  2. Školjke odmakite in pričnite z lepljenjem. Nekaj lepila namažite na del školjke, ki bo pritrjen na okvir – bodite pozorni na to, kateri del školjke želite gledati ?. Najlažje vam bo, če začnete z večjimi kosi in nato z manjšimi zapolnite luknje, ki na koncu ostanejo.
  3. Ko končate z lepljenjem, pustite okvir v ležečem položaju za nekaj časa, da se lepilo posuši. Čez kakšno uro postavite okvir pokonci – če kakšna školjka pade dol, jo ponovno prilepite.
  4. Če želite, da se školjkice lepo svetijo, lahko okvir na hitro pošpricate z lahkom za lase, ali pa premažete z zaščitnim lakom.

postopek

Tu je še nekaj različic okvirjev

izdelek1 izdelek2 izdelek3

PRIJETNO USTVARJANJE ?!
Katja K.