Dobra teta logo božični

PACKAJMO SKUPAJ

Ali poznate kakšnega otroka, ki ne mara packanja? :-) Nekateri to željo izražajo že kot majhni in za svoje slikarsko platno izkoristijo mizico in kašico v posodici, drugi packajo po zemlji, mivki... Nekateri posežejo po barvicah in za svoje umetnije uporabijo steno v stanovanju, nekateri pa svoje umetniške ideje pustijo na papirju...

Materiali, pripomočki in podlage

Otrok se vedno znajde in za svoje umetnine ne potrebuje klasičnih slikarskih ali risarskih materialov in pripomočkov. Zato se tudi vi ne držite stalnic in pravil, ter pustite otroku, da prosto ustvarja, pa naj bo to s staro zobno ščetko, gobico za pomivanje ali pa z rokami.

image1

image2 image3

Otroci radi ustvarjajo z rokami in prsti, pridružite se jim! :-)

image4

Če želite zavarovati pohištvo in oblačila (svoja in otrokova), morate pripraviti nekaj starega časopisa in stare majice ali predpasnike, ki vam jih ne bo škoda zapackati.

image5

Kadar rečemo, da je nekdo umetniška duša, si težko predstavljamo, da je njegova ustvarjalna delavnica/soba čista in urejena : )... Zato tudi od otrok ne pričakujte, da bodo posebno pozornost posvetili urejenemu delovnemu okolju, lahko pa jih k temu spodbujate.

Takšna paleta ni nič nenavadnega za otroške ustvarjalne rokice.

image6

Ideje za ustvarjanje

image7 image8

image9 image10 image11

Katja K.