Dobra teta logo božični

Lov na samolepilne listke

Danes bomo z vami delili super dejavnost, s katero se bodo otroci zamotili in trenirali svoje možgančke, vi pa boste lahko popili skodelico kave (morda tokrat še toplo 😉) Vse kar potrebujete, so samolepilni listki različnih barv! 

1. Samolepilne listke različnih barv skrijemo po stanovanju. Otrokom povemo, koliko listkov smo skrili. Ko listek najdejo, ga nalepijo na vnaprej pripravljen list z enako barvo. Nadgradnja: Ko otroci najdejo vse listke, jih lahko spodbudite, da jih morajo zdaj sami skriti na predmete, ki ustrezajo barvi listka (zelen listek na rožo, rumen listek na rumeno odejo ipd).

2. Druga možnost je, da na samolepilne listke narišemo like (npr.: krog, kvadrat, trikotnik). Ko otroci listke najdejo, jih prilepijo na vnaprej pripravljen lik iste oblike.

3. Če radi rišete, lahko na listke narišete različne stvari (npr.: sadje, zelenjava, prevozna sredstva, igrače …) otroci listke iščejo po stanovanju in jih razvrstijo v pravo kategorijo.☀️🍊🍏🍓

4. Dodatne ideje: otroci na listkih iščejo črke svojega imena, abecedo ali števila do 10, lahko pa tudi iščejo listke različnih velikosti (ki jih razvrstijo na majhne, srednje in velike kupe). Vloge seveda lahko tudi zamenjate in otroke spodbudite, da oni skrijejo listke, vi pa jih poiščete. 
Naj se igra začne. 

image 6483441 4