Dobra teta logo božični

Ustvarjajmo doma: družabna igra za vse starosti

Za deževne dneve ali dneve, ko smo razpoloženi za namizne igre, smo pripravili družabno igro, ki jo lahko izdelate kar doma, saj imate zagotovo na voljo vse pripomočke.

Primerna je za vse starosti, od najmlajših do najstarejših. Vse kar je potrebno, je da si prilagodimo igro glede na starost otroka.

Izdelava:

Potrebujemo:

  • bele liste papirja,
  • barvice ali flomastre,
  • škarje in lepilo.

V izdelavo lahko vključimo otroka, pomaga risati, barvati, da ideje ali bomo iskali like, rože, živali, sadje, zelenjavo...

Mi smo se odločili za like. Najprej izrežemo velik krog v katerega narišemo različne like (npr. rdeč trikotnik, moder kvadrat, srček, oranžen krog, zelen šestkotnik...). Na fotografijah lahko preverite, kako smo si zamislili izris različnih likov. V kolikor se odločite namesto likov za rožice, živali, sadje, zelenjavo, namesto likov izrišite vašo poljubno idejo.

IMG 20200327 125740

Nato naredimo dve kocki, na katere narišemo enake like kot v krogu. Izrežemo si še ključ, z dvema luknjama. Potrebujemo toliko ključev, kot je igralcev.

IMG 20200329 163821

Potek igre:

Krog z liki postavimo na sredino, vsak igralec ima v roki svoj ključ. Igro začne najmlajši in vrže dve kocki. Vsi igralci pozorno spremljajo in čim hitreje poskušajo s ključem najti tista lika, ki sta padla v krogu.

IMG 20200329 163844

IMG 20200329 163913

Igra zahteva od nas zbranost, hitrost, koncentracijo, spomin. Otrok se poleg vsega tega uči še imena likov, barvo..

Pri mlajših lahko narišemo v krog samo štiri različne like. Sprva uporabimo le eno kocko in tisti lik ki pade, ga otrok poišče v krogu ter se ga dotakne oz. ujame v ključ (če uporabljamo eno kocko naredimo ključ z eno luknjo). Postopoma dodamo dve kocki in ključ z dvema luknjama.

Sedaj pa papir in barvice v roke in ustvarjajmo!