Dobra teta logo božični

Za okolje poskrbimo - vrečke naredimo

Prednostno področje našega vrtca v letošnjem letu je narava. V njej in z njo živimo, saj nam daje svetlobo, energijo, moč in navdih. Ponuja nam tudi nešteto možnosti za raziskovanje, ustvarjanje in igro.

Tako se tudi Dobre Lučke trudimo, da z majhnimi koraki prispevamo delček k njenemu ohranjanju. Zato dvakrat letno zbiramo odpadni papir, ustvarjamo iz odpadnega materiala in s svojim zgledom otroke navajamo na spoštljiv odnos do narave.

Ob vsakodnevni številčni porabi plastičnih vrečk smo začutile, da je čas, da nekaj spremenimo. Tako smo starše povabile, da prinesejo v vrtec premajhne, obrabljene spodnje majice, ki jih ne potrebujejo več. Recept za izdelavo bombažnih vrečk je povsem preprost, predznanje šivanja sploh ni potrebno, potrebujete le:

  • 1 zvrhano žlico dobre volje
  • 2 - 4 žlice potrpežljivosti (odvisno od zmogljivosti stroja), 
  • sukanec,
  • škarje,
  • majica.

Postopek:
Majico obrnemo okrog in polkrožno zarišemo na spodnji strani. Zašijemo po zarisani črti. Spodnji odvečni rob odrežemo. Majico obrnemo na pravo stran in po želji okrasimo.

1

Zašite vrečke v Dobri Lučki s pridom uporabljamo že mesec dni. Mokra in popackana oblačila tako starši odnašajo domov v okolju prijaznejših paketkih.