Dobra teta logo božični

Our beautiful world of colours

Zapomnitev angleških barv predstavlja otrokom kar nekaj preglavic in je zelo fino, če se tudi vi skupaj z njimi malce poigrate. Super načini kako lahko skupaj z malčki spoznavate barve v angleščini ali pa jih samo utrjujete, so z naslednjimi enostavnimi igrami, ki jih lahko večkrat ponovite. Otroke to zelo zabava, saj se veliko gibajo in vsak dobro izkoriščen trenutek z vami, je za njih vedno neprecenjiv. Naslednji dve igri sta izredno enostavni in razgibani:


1. Find something BLUE
Ta igra je izjemno enostavna in za njo ne potrebujete čisto nič dodatnega materiala. Potrebujete samo vas in vašega malčka. Igro začnite tako, da rečete »FIND SOMETHING BLUE«. Nato malček teče po prostoru (npr. dnevni sobi) in najde stvar, ki je modre barve. To tudi pokaže vam.


2. I spy with my little eye something that is RED
Super enostavna igra, ki razveseli vsakega otroka in vzbudi veliko zanimanje in gibanje. Ta igra bi bila še posebaj zanimava za malce starejšega otroka. V prostoru si izberete en objekt, ki je neke barve. In potem rečete »I spy with my little eye something that is RED«. Otrok hodi po prostoru in išče stvari, ki so RED dokler ne najde objekta, ki ste si ga izbrali vi.

Ti dve preprosti igri sta super način kako lahko ponovite barve in kvalitetno izrabljate čas s svojimi malčki. Otrokom tovrstne igre predstavljajo veliko zabavo, medtem ko se nezavedno učijo. Na ta način bodo otroci z veseljem obnavljali svoje znanje in postali še bistrejši radovedneži.

hands 565603 960 720 Copy